de Alexandra Ares

Alexandra Ares (SUA/Romania) este scriitor, dramaturg, scenarist, comentator cultural și politic, critic de teatru și antreprenor cultural. Absolventă de Teatrologie a Universităţii de Arta Teatrală și Cinematografică din București. Doctorat în Teatrul American Contemporan, la aceeași universitate. Studii post-universitare în Business, International Relations and Political Economy la London School of Economics. Cursuri de specializare în comunicare si management de proiecte in sistemul ONU.

Redactor și Realizator la Departamentul  Teatru și Film din TVR (1994-1998), Corespondent TVR la New York (1998-2000), Producător la News USA și Network News Service din NYC, un consorțiu de agregare a știrilor cele mai relevante produse de cei peste 600 de afiliaţi CBS News, ABC News și Fox News (2000-2005), Redactor Multimedia la Adunarea Generală a ONU din New York și Director de Comunicare la UNDP Romania (2005-2009). Fondator al firmelor de dezvoltare publicistică și cinematografică Smart Media New York și Smart Filmz (2009-prez.) și a revistei culturale online Manhattan Chronicles (2009-2017).

Membra a Uniunii Scriitorilor și UNITER din Romania și al Pen American Center din New York.

Colaborează la revistele Rinocerul, Neuma, și Liternet. A mai colaborat la revistele Dilema Veche, Teatrul Azi, Revista Teatrala Radio, Metropolis și Contributors.ro.

Cărți în limba română:

Sam Shepard, Rebelul Rigorii Mortale, Tracus Arte;

O bunică de milioane, comedie, colaborare cu Dinu Grigorescu, Ghepardul;

Viața mea pe net, roman, Polirom;

Visătoarele, roman, Polirom;

Exilată în trecut, povestiri, Cartea Românească;

Waking Beauty, dramă, Ghepardul;

Magazinul de bărbați, teatru scurt.

Limba engleza

My Life on Craigslist, Finalist Best Books USA și Readers Favorite Awards

Dream Junkies, Finalist  la BOTYA Awards

The Other Girl, Next Generation Indie Award

Manhattan Chronicles, Eseuri, Readers Favorite Award.

În pregătire :

It Happened in London, roman

In the Pocket of Life, roman

Manhattan Folly, povestiri

Academic

Teatrul American Contemporan (lucrare de doctorat, 2008)

De asemenea a scris scenarii de film, a realizat emisiuni TV, reportaje și documentare  la TVR și la CBS News.