Despre fundație

Fundația Spirit Românesc Pro Arte și Caritate este o instituție culturală independentă care concepe și realizează activități teatrale, editoriale, publicistice și audio-vizuale. Fundația promovează cultura românească contemporană și facilitează schimburi de idei, informații și proiecte culturale cu Uniunea Europeană, SUA și China.

Fundația a fost înființată în anul 1990 de către scriitorul Dinu Grigorescu, și este o fundație a familiei Grigorescu. Proiectele culturale sunt derulate de scriitorul Dinu Grigorescu, Președintele fundației, în colaborare cu scriitoare romano-americana Alexandra Ares, Vice Președintele fundației, filologul francofil Despina Grigorescu, consilierul artistic al teatrului Zamora, și Dr. Vlad Lungu, redactorul șef al ziarului fundației. Proiectele de caritate sunt derulate de Darie Grigorescu, care este principalul finanțator al fundației.

Principalul obiectiv al fundației este să ofere publicului românesc proiecte culturale inedite, de ultimă oră și să implice cercuri de amatori și de voluntari în proiecte și schimburi culturale de cea mai înaltă calitate artistică atât în București, cât și în centre urbane și suburbane din țară.

Proiectele fundației contribuie la formarea și dezvoltarea personală a publicului dar și a amatorilor și voluntarilor implicați în aceste activități la care nu ar avea acces în mod obișnuit. Fundația are activități la București și pe Valea Prahovă, și are sedii la București și la Sinaia.